top of page

Materialen en uitrusting

Materialen

Ferro 
 

Opnieuw schrijven

Non-Ferro
 

Non-ferro verwijst naar materialen die niet ferromagnetisch zijn, wat betekent dat ze geen magnetische eigenschappen vertonen zoals ferromagnetische metalen. Enkelel voorbeelden zijn aluminium,  koper,  brons, roestvrij staal, titanium, ...
Het gebruik van non-ferro materialen biedt verschillende voordelen, zoals lichtgewicht constructie, verbeterde corrosiebestendigheid, elektrische geleidbaarheid, esthetische aantrekkingskracht en specifieke eigenschappen voor specifieke toepassingen.

Kunststof 

Kunststof, ook wel bekend als plastic, is een veelgebruikt materiaal dat wordt gekenmerkt door zijn vervormbaarheid en veelzijdigheid. Het is een synthetisch materiaal dat wordt geproduceerd door het chemisch verwerken van polymeren.
Enkele belangrijke kenmerken en eigenschappen van kunststof zijn: 
vormbaarheid,  duurzaam, lichtgewicht, isolerend,  ... 

De uitrusting vormt een cruciale rol bij het uitvoeren van diverse taken dit in samenwerking met onze leveranciers.

Laserapparatuur


Onze moderne laserapparatuur maakt het mogelijk om precisiesneden te maken in verschillende materialen, zoals metaal, hout en kunststof. Met onze lasersnijmachines kunnen we complexe vormen en patronen met hoge nauwkeurigheid realiseren.

Plooibanken
 

Een plooibank, ook wel bekend als een zetbank of kantbank, is een uitrusting die wordt gebruikt voor het buigen en vormen van plaatmetaal. Het is een essentieel gereedschap in metaalbewerkingswerkplaatsen en wordt veel gebruikt in verschillende industrieën.

Opspuiten
 

Opspuiten is een veelgebruikte techniek in de industrie waarbij een materiaal gelijkmatig wordt aangebracht op een oppervlak om te herstellen of slijtvaster te maken.
We maken gebruik van geavanceerde opspuitapparatuur en technieken om een breed scala aan materialen op verschillende ondergronden aan te brengen.

Thermovormen
 

Thermovormen is een veelzijdige en efficiënte techniek waarmee we diverse kunststofmaterialen kunnen vormen en buigen naar de gewenste vorm. Onze leveranciers zijn gespecialiseerd in het leveren van hoogwaardige thermovormdiensten om aan de uiteenlopende behoeften van onze klanten te voldoen.

Lasapparatuur
 

We hebben state-of-the-art lasapparatuur waarmee we een breed scala aan lasprocessen kunnen uitvoeren, zoals MIG/MAG-lassen, TIG-lassen en elektrodelassen. Ons team van ervaren lassers zorgen voor nauwkeurige en betrouwbare lasverbindingen.

Waterstralen
 

Waterstralen is een geavanceerde en veelzijdige bewerkingstechniek die gebruikmaakt van een krachtige waterstraal om materialen te snijden. Met behulp van hoge druk wordt de waterstraal nauwkeurig gericht op het te bewerken materiaal, waardoor het met grote precisie kan worden bewerkt zonder thermische vervorming. 

Conservering

 

Conservering is een cruciale stap in het beschermen en behouden van verschillende materialen en constructies tegen corrosie, slijtage, veroudering en andere vormen van schade.
We maken gebruik van geavanceerde conserveringstechnieken en hoogwaardige coatings om de levensduur van materialen te verlengen en hun prestaties te verbeteren. We bieden op maat gemaakte conserveringsoplossingen voor diverse toepassingen, waaronder industriële installaties, machines, ... .

Eroderen
 

Eroderen, ook bekend als elektro-erosie of vonkverspanen, is een geavanceerde bewerkingstechniek die wordt gebruikt om zeer precieze en complexe vormen te creëren in metalen en andere geleidende materialen. Het erodeerproces maakt gebruik van elektrische ontladingen tussen een elektrode en het te bewerken materiaal. Door gecontroleerde vonken of elektrische ontladingen te genereren, wordt het materiaal op microniveau verwijderd, waardoor de gewenste vorm wordt gecreëerd. Dit maakt het mogelijk om zeer complexe geometrieën, kleine gaten, dunne wanden en andere nauwkeurige details te bereiken.

Bij VDDS streven we ernaar om onze klanten hoogwaardige producten en diensten te bieden.
Neem contact met ons op voor meer informatie over onze uitrustingen en hoe we u kunnen helpen met uw specifieke projecten.

preservation.webp

Eenvoudig nabestellen of bijbestellen is onze troef bij veel ondernemingen.
 
Investeer in je tekeningen en win tijd en geld door duurzaam samen te werken.

Wij streven naar het opbouwen van een robuust netwerk van betrouwbare leveranciers, waarbij we hechte en langdurige samenwerkingen aangaan.  

bottom of page